Bevidsthedens mysterium

International konferencedag på
Martinus Institut

Lørdag den 25. november 2017 kl. 10.00 – 16.30
Prisen for dagen er 300 kr. inkl. kaffe og te i pauserne samt let øko-vegetar frokostanretning.

Vi anbefaler at du reserverer plads i god tid da konferencerne plejer at blive udsolgte: tilmelding online her

Bemærk venligst: NYT PROGRAM

Desværre måtte Morten Storm Overgaard melde afbud, men vi har været så heldige at få tilsagn fra den hollandske læge Pim van Lommel, der er kendt for sin banebrydende forskning i bevidsthed og for sine omfattende studier af nærdødsoplevelser.

NB! Pim van Lommels foredrag er på engelsk
For at lette forståelsen vil konferencedeltagerne inden konferencen få få tilsendt et 1-sides dansk resumé af Pim van Lommels indlæg, og den efterfølgende spørgetime vil blive tolket mellem dansk / engelsk.

Bevidsthedens Mysterium
1-dags konference om vores bevidsthed

Bevidstheden har de senere år været genstand for stigende interesse fra forskere indenfor forskellige videnskabelige discipliner som lægevidenskab, filosofi, psykologi, biologi og fysik. Mange betragter fortsat bevidstheden som et af de største mysterier, der er tilbage i verden i dag.

Hvor er bevidstheden? Hvordan relaterer den til hjernens fysiske processer? Og hvorfor er vi overhovedet bevidste? Forskerne ved end ikke, hvordan de skal begynde at undersøge sådanne spørgsmål.

Har vi brug for et helt andet verdensbillede end det naturvidenskabelige, hvis vi skal løse bevidsthedens gåde? Er der behov for, at vi bryder med videnskabelige tabuer om fx efterlivet? Det er nogle af de spørgsmål, vi stiller til konferencen.

Dagen byder på tre oplæg med erfarne og kyndige folk, alle med særlig ekspertise indenfor deres felt. Der indgår et gæsteoplæg af Pim van Lommel, der er internationalt kendt for sine studier af bevidsthed og nærdødsoplevelser. Derudover vil der være oplæg af Ole Therkelsen og Rune Östensson.

Der vil være god mulighed for spørgsmål og dialog.
Vel mødt til en begivenhedsrig dag!

Oplægsholderne

Pim van Lommel er tidligere speciallæge (kardiolog) ved universitetshospitalet i Arnhem, Holland. Han er i dag internationalt kendt for sin banebrydende forskning i bevidsthed og for sine omfattende studier af nærdødsoplevelser hos patienter, der overlevede et hjertestop. Van Lommels forskning viser bl.a., at det er muligt at have en (endda udvidet) oplevelse af bevidsthed, selvom hjernen ikke er funktionsdygtig.

Han har bl.a. publiceret sine resultater i The Lancet – et af de førende lægevidenskabelige tidsskrifter i dag. Desuden er han forfatter til bogen Consciousness Beyond Life – The Science of the Near-Death Experience, som er oversat til 7 sprog og har solgt over 250.000 eksemplarer i Europa og USA. Han har deltaget i flere medier – i Danmark bl.a. i DR-programserien Livet efter Livet – og modtaget flere internationale priser for sin forskning.

NB! Pim van Lommels foredrag er på engelsk
For at lette forståelsen vil konferencedeltagerne inden konferencen få få tilsendt et 1-sides dansk resumé af Pim van Lommels indlæg, og den efterfølgende spørgetime vil blive tolket mellem dansk / engelsk.

Pim van Lommel http://www.pimvanlommel.nl/home_eng

Ole Therkelsen er kemiker og biolog. Han har medvirket i flere tv- og radio-udsendelser i Danmark og udland. Han er bl.a. forfatter til Martinus, Darwin og Intelligent Design, der er udgivet på 8 forskellige sprog. Han har et livslangt engagement i Martinus Kosmologi, som han har holdt over 1.400 foredrag om.

Ole Therkelsen http://www.oletherkelsen.dk 

Rune Östensson er biomedicinsk analytiker og har arbejdet med klinisk mikrobiologi samt forskning igennem 30 år. Sideløbende har han beskæftiget sig med forholdet mellem den fysiske verden, herunder hjernen, og vores bevidsthed. Han er mangeårig underviser og kursusholder i Martinus Kosmologi i Danmark og Sverige.

Rune Östensson http://www.livsenheten.se

Tovholder for dagen er Jens Christian Hermansen, ph.d. og ekstern lektor i videnskabsteori ved Københavns Universitet.

Dagens program

10:00 – 10:25

Velkomst og introduktion til dagens tema v/ Jens Christian Hermansen.

10:30 – 11:30

Nonlocal Consciousness, A concept based on scientific studies on Near-Death Experience (da. Ikke-lokal bevidsthed, Et begreb baseret på videnskabelige studier af nærdødsoplevelser) v/ Pim van Lommel. NB: Foredraget er på engelsk!

11:30 – 11:45

Pause

11:45 – 12:45

Spørgsmål og dialog med Pim van Lommel. NB: I spørgetimen tolkes mellem
dansk/engelsk.

12:45 – 13:30

Frokost

13:30 – 14:30

The hard problem of consciousness. Hvordan opstår bevidsthed? v/ Ole Therkelsen

14:30 – 14:45

 Pause

14:45 – 15:45

Bevidstheden og det holografiske princip v/ Rune Östensson

15:45 – 16:30

Afslutning på konferencen: dialog med Ole Therkelsen og Rune Östensson